Víkend bude v Česku oblačný s přeháňkami a teplotami nad 20°C

foto Lidé ukrytí pod deštníky. Ilustrační foto.

Praha - Oblačné počasí s přeháňkami a ojediněle i bouřkami zůstane v Česku ode dneška i přes víkend. Teploty přes den budou stoupat nad 20 stupňů Celsia. Platí výstraha před požáry a silným větrem. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"Pro dnešní den zůstávají ještě v platnosti výstrahy před nebezpečím vzniku požárů a před silným větrem. Výstraha před silným větrem platí do 18:00 pro Českomoravskou vrchovinu, Liberecko a Frýdlantsko, výstraha před nebezpečím vzniku požárů pak platí pro většinu území Čech a jihozápadní část Moravy," uvedl ČHMÚ na sociální síti X. Vítr může podle vydané výstrahy meteorologů foukat rychlostí v nárazech až 70 kilometrů za hodinu.

Přeháňky dnes ještě budou ojedinělé, na západě a jihu území se mohou objevit častěji. Od pátku už budou přeháňky častější v celé České republice, po víkendu od úterý meteorologové předpovídají místy i déšť.

Teploty přes den se dnes mohou dostávat na 24 stupňů Celsia, v pátek, v neděli a v pondělí by denní maxima neměla přesáhnout 22 stupňů. Rozmanitější teploty ČHMÚ očekává v sobotu, kdy by se maxima měla pohybovat od 15 stupňů Celsia na jihozápadě a západě do 23 stupňů na východě. V noci by v příštích dnech teploty neměly klesat pod sedm stupňů Celsia.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.05.2024 ČTK

Reklama

13°C

Dnes je pátek 17. května 2024

Očekáváme v 03:00 15°C

Celá předpověď